CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

September 07, 2010

Nak raya daaaahh... ;)

Alhamdulillah...Insyaallah lagi 2-3 hari akan menjelma lah masa-masa yang dinantikan seluruh umat Islam di seluruh dunia... Yuppp!! Hari Raya Aidil Fitri... Setelah sebulan berhempas pulas menahan diri berpuasa (kalau yang cukup puasa sebulan lah), maka AidilFitri adalah kemuncaknya.

Bagi mak buyong yang tengah sarat ni, faham-faham sajalah situasinya. Persiapan raya untuk diri sendiri pun ala kadar je. Mana taknya, cuma jubah & maternity dress je yang sesuai untuk mommy to be nih...tapi dalam ala kadar tu tetap pilih yang da vassszz kan...mak buyong pun nak nampak meletoppss gak raya-raya ni. Sanggup berjalan pusing-pusing Jalan TAR walaupun selalu ngadu tak larat laaa...hehe...tapi bab-bab bershopping, no. 1 ! Tapi kuciwa  tau mak buyong sebab tak jumpa kasut raya yang sesuai...huhu...Memang rasa nak menangis pun ada. Bila jumpa yang berkenan di hati, sure takde saiz untuk kaki mak buyong yang membengkak dengan jayanya ni. Maka En Hubby pun cadangkan pakai selipar jepun jelah...Ewaaahh...!! Apalah nasib kan...Jaga-jagalah raya tahun depan..

Perhiasan rumah lak memang ala kadar k...Sesape nak datang umah beraya silalah ke umah orang tuaku di Klang okeh..lagipun dah dekat-dekat due date ni maka akan keraplah mak buyong lepak kat umah orang tua. InsyaAllah berpantang pun kat sana. Itu yang malas nak menghias sakan umah sendiri. hehe...

Yang bestnya...mak buyong sangat-sangat excited cari barang-barang baby okeh..! Hehe..pantang pegi mana-mana, asal jumpa je barang baby sure mak buyong rembat pe je yang berkenan. Rasa macam nak beli sume jekkk...!! Geram sangat...comel-comel semuanya...Padahal barang-barang keperluan asas sume dah ada. Ramai yang dah warning jangan beli banyak sangat especially baju-baju sebab baby cepat membesar. Hmmm...bukanlah tak mau dengar nasihat diorang, tapi kan...This is my first baby kay, jadi manalah mak buyong ni tau nak agak-agak kan...Lagi satu, NAFSU okeh..pantang nampak yang comey-comey sure mak buyong tak tido lena kalau tak beli... ;)

Oh ye..ari tu sempatlah berbuka puasa ngan geng-geng mak buyong time skolah-skolah dulu...layanlah pic2 kat bawah ni n abaikan muka mak buyong yang sembab tuh k...

mak buyong berjaya melepaskan diri dgn jayanya
ini belum cukup lagi kay...end result : penuh 1 meja...

mak buyong, esah, mai, put, izza
Okaylah...itu saje untuk n3 kali ni. Bagi yang pulang ke kampung berhati-hati eeh..Di kesempatan ini mak buyong & baby dalam tummy ingin mengucapkan :

Selamat Hari Raya Aidil Fitri
~ Maaf Zahir & Batin ~

No comments: